V Hartelijk welkom op de website van de familie VaessenOp deze website treft u alle informatie aan wat er tot nu toe bekend is op genealogisch gebied over 'mijn' familie Vaessen.

Nog maar een paar maanden geleden ben ik begonnen met het onderzoek en ik heb mij vaak afgevraagd of al dat werk wel erg zinvol zou zijn. Het werd steeds spannender en vooral erg interessant, omdat er altijd weer 'iets' nieuws werd gevonden.

Gelukkig bleek al gauw dat ik niet de enige was die in de oude stoffige archieven aan het snuffelen was naar zijn voorouders. De gegevens in deze stamboom zijn onder andere verkregen door eigen onderzoek via Internet.

Veel hulp heb ik echter gekregen van hele 'verre' familieleden met dezelfde liefhebberij/interesse.

Ik noem hierbij vooral mijn dorpsgenoot Jan Vaessen die mij een heel eind op weg heeft geholpen. Onze familie Vaessen komt oorspronkelijk uit Maasbree. Over deze plaats zijn een aantal bijzondere boeken verschenen en uit deze boeken heb ik veel mooie artikelen en oude foto's kunnen gebruiken. Verder heb ik zeer bruikbare informatie gekregen van Angelo Vaessen uit Venlo.

Als 'buitenland' medewerkers noem ik mijn nichten Truus Grosfeld en Miny Schmitz die voor mij regelmatig naar Hinsbeck (Duitsland) hebben gereisd. Net buiten Hinsbeck ligt het plaatsje Buschen en in dat kleine plaatsje een paar kilometers over de grens bij Tegelen liggen ook de roots van onze familie. Truus en Miny hebben in dat plaatsje regelmatig met de plaatselijke bevolking gesproken en naar gegevens gezocht. Zij hebben mij ook veel interessante informatie gegeven over Tegelen die ik op de website heb kunnen verwerken. Met deze welkome hulp ben ik nu in staat een redelijke stamboom in elkaar te zetten.

Uit oude schoenendozen, vooroorlogse fotoalbums en vergeten hoekjes kwamen nog een aantal interessante foto's tevoorschijn. De meeste foto's heb ik een plaatsje in deze stamboom kunnen geven. Ik ben mij ervan bewust dat deze natuurlijk niet volledig is en ik hoop daarom in de nabije toekomst veel aanvullingen cq. aanpassingen van her en der te ontvangen.

Via het menu vindt u veel informatie en achtergronden die veel en soms 'iets' met de familie Vaessen te maken hebben.

Voordat jullie verder gaan kijken op de website vergeet niet te klikken
op onderstaande foto.Het is een zeer interessante video uit de jaren 1951 en 2022 !


Klik op de foto
Video Bandoeng De Rijpwijk
'Verleden - Heden'
Wanneer de link niet direkt werkt, dan met de rechter muisklik op het
te verschijnen menu klikken op 'link in nieuw venster openen'. . .


Aangepast 31 maart 2022

Familiealbum 5 - Foto's 'Uit de oude doos'
Oorlogsmuseum Overloon - Truus Grosfeld
Ned-Indie - heel oude familie foto's
Diversen - Noah/Sam Vaessen
Noah - Rachel Markus
Noah - Sam
Familie 1 - Bij Hennie Ottens op bezoek


Ik zou het op prijsstellen, als je een berichtje in mijn gastenboek schrijft

Top